INTERAKTÍVNE ROZHRANIE V DIZAJNE !

Ak máte radi dizajn, určite ste už počuli o sona-design.sk, značke, ktorá sa zaoberá výrobou a predajom produktov z priemyselnej plsti. Táto zaujímavá a ekologická surovina je vhodná na rôzne použitie, od tašiek a podložiek až po koberce a nábytok. Soňa Sadilková, zakladateľka a hlavná dizajnérka sona-design.sk, sa venuje plsti už 27 rokov a je jednou z popredných odborníčok v tejto oblasti. Založila svoju novú značku, ktorá kombinuje tradičné remeslo s modernými technológiami.

Jednou z týchto technológií je XR folio, interaktívne rozhranie, ktoré vám umožní navrhovať virtuálne produkty prostredníctvom fyzickej manipulácie so vzorkami materiálov. XR folio je výsledkom spolupráce medzi Soňou Sadílkovou a Martinom Uhríkom, dizajnérom, ktorý sa špecializuje na rozšírenú realitu. S XR foliom si môžete vytvoriť svoj vlastný dizajn podľa vašich preferencií a potom si ho objednať online. Môžete si vybrať z rôznych farieb, tvarov, veľkostí a materiálov, ktoré ponúka sona-design.sk. XR folio je jednoduché a intuitívne na používanie a ponúka vám nekonečné možnosti tvorby.

Ak ste navštívili sona-design.sk na výstave Blickfang 2023 v Múzeu aplikovaného umenia MAK v Viedni, určite ste boli nadšení ich produktami vrátane XR folia. Blickfang je najväčšia európska výstava dizajnu, ktorá sa koná každoročne v rôznych mestách. Tento rok sa uskutočnil 20. ročník tejto prestížnej akcie, ktorá predstavila najnovšie trendy a inovácie v oblasti dizajnu. Sona-design.sk mala svoju expozíciu na Blickfange 2023, kde ste si mohli prezrieť a vyskúšať ich produkty. Architektonické riešenie expozície bolo autorským dielom Martina Uhríka, ktorí vytvoril priestor, odrážajúci jednoduchosť a eleganciu dizajnu a prepojil haptický zážitok s virtuálnou nadstavbou, pri čom bol návštevník interaktívne zapojený do tvorby. Pri prezentácii na výstave sa rátalo s obmedzenými prostriedkami na dizajn stánku s dôrazom na zážitok. Ak ste nezmeškali túto jedinečnú príležitosť, dúfame, že ste si užili nákupný zážitok s sona-design.sk!